Over DIETZ Power


Maximilian Raab/ Dick van de Beek

# Oprichter en CEO van DIETZ Power

Masterpiece of empathy

Bij de oprichting van DIETZ Power hadden we één duidelijk doel voor ogen: het ontwikkelen van elektrische rolstoelen die tot in het kleinste detail zijn aan te passen en die in zeer uiteenlopende leefomgevingen kunnen worden gebruikt door mensen die op welke manier dan ook beperkt zijn in hun mobiliteit. Een klein team professionals sloeg in 2017 de handen ineen om dit doel te bereiken door elke dag (en, indien nodig, ook ’s nachts) onvermoeibaar en creatief aan de slag te gaan en vooral ook door hun waardevolle jarenlange kennis in te zetten.

Het resultaat? Een serie perfect op elkaar afgestemde rolstoelen en hoogwaardig afzonderlijke componenten die nauwkeurig kunnen worden geconfigureerd om te voldoen aan de vereisten die aan een elektrische rolstoel worden gesteld. Als het uitgebreide assortiment met beschikbare configuratie- en aanpassingsmogelijkheden niet voldoet aan specifieke fysieke of ruimtelijke behoeften, kunnen de gewenste aanpassingen worden doorgevoerd met speciaal op maat gemaakte onderdelen.

We zijn bijzonder trots op wat we hebben bereikt. We willen het complete team achter DIETZ Power bedanken voor de passie, het enthousiasme en de empathie die zij hebben laten zien bij het nastreven van hun doel en voor de enorme snelheid waarmee het is gelukt om DIETZ Power en de eerste serie met producten – de elektrische rolstoelen uit de reeks SANGO – van de grond te krijgen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

DIETZ Power streeft ernaar zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. In onze ontwikkelingsprocessen hebben we het cradle-to-cradle principe zo veel mogelijk omarmd. We proberen ook ecologische winst te behalen door het tijdsbestek te verlengen waarin de eerste gebruiker onze rolstoelen gebruikt: onze producten zijn extreem robuust en ideaal voor hergebruik.

DIETZ Power houdt zijn afvalstromen tot een minimum beperkt en scheidt al het afval dat wordt verzameld. Aangezien de productie dicht bij de afzetmarkt plaatsvindt, is de milieubelasting door vervoer eveneens beperkt. DIETZ Power streeft ernaar zijn productieproces voor 2030 energieneutraal te maken en heeft hiertoe al de eerste stappen ondernomen.